„Alianţa Nord-Atlantică şi Rusia au viziuni diferite” – declară secretarul general NATO, Jens Stoltenberg

Alianţa Nord-Atlantică şi Rusia au viziuni diferite, iar întâlnirea de astăzi nu indică revenirea la normal – a declarat secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, la finalul Consiliului NATO-Rusia. Este pentru a treia oară în acest an când are loc o astfel de întâlnire.

Reporter: Claudia Marcu – Situaţia din Ucraina a fost unul dintre subiectele principale de pe agenda Consiliului NATO-Rusia, convocat de secretarul general Jens Stoltenberg. Alianţa a subliniat astăzi din nou că susţine suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei.

Jens Stoltenberg: Aliaţii nu recunosc şi nici nu vor recunoaşte anexarea ilegală a Crimeii. Situaţia din estul Ucrainei continuă să îngrijoreze profund. În ultimele luni s-a înregistrat un număr record de încălcări ale acordului pentru încetarea focului. Armamentul greu nu a fost retras, iar observatorii OSCE continuă să fie ţinte ale atacurilor. Jens Stoltenberg a mai spus că Alianţa face apel la Rusia să-şi folosească influenţa considerabilă pe care o are în zonă pentru ca Acordul de la Minsk să fie implementat./cvanatoru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 19 decembrie