Radio Reşiţa a inaugurat Căsuţa de sticlă

Moş Crăciun există la Căsuţa de sticlă din centrul civic al Reşiţei, unde oamenii de bine donează pentru singura clinică de recuperare oncologică din România, care îşi va deschide porţile în 2017. Dovezile de solidaritate faţă de bolnavii de cancer nu contenesc, semn că România are suflet. Toţi au înţeles că dar din dar se face Rai – oameni de rând, de exemplu bătrâni care au dăruit fără să stea pe gânduri ultimii bani din portofel, copii care au fost educaţi de către părinţi să fie solidari cu semenii lor, familii plecate peste hotare şi revenite acasă de Crăciun, bolnavi de cancer care probabil înţeleg cel mai bine utilitatea acestui centru specializat, dar şi persoane care au pierdut pe cineva drag din cauza acestei maladii tăcute.

Până în Ajunul Crăciunului, Radio Reşiţa oferă, 24 de ore din 24, Muzică pentru viaţă!

S-au alăturat campaniei umanitare şi copiii cu nevoi speciale de la Centrul Şcolar de educaţie incluzivă Primăvara din Reşiţa, care pentru o zi au uitat de greutăţile cu care se confruntă şi au devenit spiriduşii Moşului. Cei mici au pregătit prăjituri pentru a ajuta la strângerea de fonduri pentru bolnavii de cancer, iar bunătăţile au fost vândute în centrul civic al Reşiţei. Ce a urmat a fost de vis şi greu de transpus în cuvinte. Micuţii au transformat cu vocile lor suave Căsuţa de sticlă într-o căsuţă fermecată. Mai apoi, trupa Phaser a reuşit să transmită emoţia şi totodată bucuria sărbătorilor de iarnă, iar medicul Felicia Quint a demonstrat că arta rămâne singura variantă a frumosului care salvează omenirea.

Seara, distracţia s-a mutat în aer liber şi au urcat pe scenă solistele de muzică populară Lavinia Manciu şi Andreea Stoicănescu. Registrul a fost schimbat de colegii noştri Cristi Buică şi Dorian Ianoşi, care ne-au purtat pe Strada Folk. Seara a continuat cu un party, iar de buna dispoziţie s-au ocupat patru DJ de la Radio 3 NET.