La Radio Reşiţa continuă lupta împotriva cancerului

Împreună oferim prezent viitorului! Într-o lume tot mai încercată de atentate şi crime, o boală mătură oamenii, fără să ţină cont de vârstă, naţionalitate sau condiţie socială. Cancerul, supranumit şi boala secolului XXI ucide şi din păcate este greu de oprit, mai ales că în România nu avem o instituţie specializată în recuperare oncologică. Oamenii nu au rămas indiferenţi la drama bolnavilor de cancer şi s-au unit fără să stea pe gânduri sub sloganul magic Muzică pentru viaţă. Fiecare gest este o poveste, o poveste care nu are tot timpul un final fericit.

muzica-pentru-viata-1Mezzosoprana Aura Twarowska, solistă a Operei de Stat din Viena; Nicu Covaci, liderul trupei Phoenix; cunoscuta interpretă de muzică populară din Banat, Zorica Savu, dar şi trupa Solarra, formată din doi tineri frumoşi şi inimoşi veniţi tocmai din Bucureşti au adus atmosfera sărbătorilor de iarnă în Căsuţa de sticlă din centrul civic al Reşiţei, devenit pentru o săptămână locul de întâlnire al oamenilor cu suflet mare. A ţinut să fie alături de bolnavii de cancer şi să ofere cel mai frumos dar, numit speranţă şi regizorul Iura Luncaşu, care s-a îndrăgostit iremediabil de oraşul situat la poale de Semenic, atunci când a filmat Ghinionistul, ce va apărea pe marile ecrane în luna martie 2017.

muzica-pentru-viata-5Mai apoi, sportul românesc a dăruit speranţă celor cărora soarta le-a întors spatele. Peste 150 de persoane au participat la balul caritabil organizat de Radio Reşiţa şi Crucea Roşie. Printre cele mai căutate s-au numărat articolele sportive. Este vorba de tricoul căpitanului echipei naţionale din ultimii 10 ani, Cristi Chivu şi cel al regelui fotbalului românesc – Gheorghe Hagi, achiziţionate la 1.500 respectiv 2.400 de lei de un colecţionar din Reşiţa. Caricaturistul Cristian Vecerdea din Lugoj, un ascultător fidel al Radio Reşiţa a creionat feţele celor prezenţi, iar banii au fost donaţi pentru singura clinică de recuperare oncologică din România.

Vrei să întinzi şi tu o mână de ajutor bolnaviilor de cancer? Fii bun! Donează!

RO45BTRLEURCRT0376715101 în EURO

RO95BTRLRONCRT0376715101 în RON