Radio România Antena Satelor, povestea unei relaţii de 25 de ani

Istoria nu este doar un inventar de fapte, ci şi dovada că nimic nu e întâmplător. Antena Satelor a apărut în lumea satului într-o zi a nativităţii, de Crăciunul anului 1991, dar firescul a tot ceea ce a urmat arată că ar fi fost acolo dintotdeauna, de pe vremea când la sat se năştea veşnicia. Au urmat ani cu greutăţi şi împliniri, în care generaţii de jurnalişti şi ascultători au contribuit la construcţia celui mai util, sincer şi cald post de radio, un radio reper al valorilor tradiţionale autentice.

La 25 de ani de la difuzarea primei sale emisiuni, Radio România Antena Satelor ocupă un loc aparte în piaţa de radio din România. Este un radio despre viaţa la ţară, un radio curat, profund românesc, locul în care se întâlnesc toţi aceia care au păstrat legătura de suflet cu rădăcinile neamului lor. Este o şansă în plus oferită unor oameni care văd în Antena Satelor un sprijin, o prezenţă apropiată, un membru al familiei care vrea să îţi fie bine fără să ceară nimic în schimb.

Recepţia postului se face pe unde medii (531, 603, 630, 1314 KHz) şi pe frecvenţa de unde lungi 153 KHz, pe cele trei frecvenţe FM din Zalău (106,9 MHz), Sulina (103,2 MHz) şi Comăneşti (89 MHz), dar şi pe internet, la adresa www.antenasatelor.ro.

Mereu aproape de cei peste 700.000 de ascultători ai săi, Radio România Antena Satelor a devenit în cei 25 de ani de existenţă parte a satului, un radio „spus” cu sinceritate, de la om la om, având menirea creării unei atmosfere româneşti autentice şi obiectivul păstrării ei nealterate pentru generaţiile care vin.

Pe 25 decembrie 2016, radioul curat al românilor împlineşte un sfert de veac de relaţie cu publicul său. Şi este doar începutul…