Serviciul Salvamont Neamţ a primit, temporar, patru autoturisme de teren

Patru autoturisme de teren au intrat de ieri, temporar, în dotarea Serviciului Salvamont Neamţ. Este vorba de două donaţii, făcute în condiţiile în care, acum două săptămâni, cele trei maşini de intervenţie pe care le avea serviciul au fost distruse în timpul unei furtuni.
Gianina Buftea: Doi mari dealeri auto din România au donat, pentru o perioadă, patru autoturisme. Două dintre ele, venite de la Iaşi, sunt echipate pentru intervenţie în teren foarte dificil, iar alte două au venit de la Bucureşti.
Raul Papalicef, şeful Serviciului Salvamont: Una dintre maşini este pregătită special, este maşina cu care reprezentanţa Iaşi merge în competiţii de off road, deci este o maşină care practic intervine peste tot, iar, de ce să nu o spunem, şi Dusterul este o maşină bună, dar o să o folosim, ştiu eu, în intervenţii mai uşoare.
Reporter: Conducerea Serviciului Salvamont are promisiuni ferme din partea conducerii Consiliului Judeţean Neamţ că în bugetul anului 2017 vor fi alocate fondurile necesare dezvoltării, dotării cu două autospeciale de intervenţie. Până atunci, maşinile primite de la cei doi dealeri vor fi folosite în acţiunile de salvare înregistrate pe teritoriul judeţului. Acum, cu două zile înaintea deschiderii sezonului de iarnă, Salvamont Neamţ este pregătit şi se află la capacitate maximă de intervenţie./csimion/schelaru

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 24 decembrie)