Muzeul Crăciunului din Statele Unite ale Americii

Muzeul Crăciunului este plin de mii de articole, antichități, jucării, ornamente și este o atracție turistică renumită, aflată pe o proprietate privată din orășelul Paradise din Pennsylvania, Statele Unite ale Americii. Atmosfera de sărbătoare și spiritul Crăciunului însoțesc vizitatorii prin sălile muzeului, cunoscut sub numele de Centrul Național de Crăciun (National Christmas Center), unde jucăriile fermecătoare din diferite epoci stau cuminți pe rafturi și-i așteaptă pe cei mici, dar și pe cei mari, care acum redevin copii, să descopere lumea magică a sărbătorilor de iarnă. Exponatele cuprinse în 15 principale galerii invită la o călătorie de Crăciun, presărată cu istorie și tradiții, amintiri reaprinse, povești trecute și actuale, care creează o experiență de neuitat.

5159414470_147f9d7712_b

Curatorul muzeului, Jim Morrison, în varstă de peste 70 de ani, spune că a strâns aceste comori pentru a împărtăși cu alții dragostea lui pentru sărbătoarea Crăciunului. Cinci sute de figurine de Moș Craciun din diferite țări, unele datând de la sfârșitul anilor 1800, sunt expuse în sălile muzeului. Tot în muzeu, se află și atelierul lui Moș Craciun. Aproximativ trei sferturi din obiectele din centru provin de la Morrison, al cărui entuziasm pentru sărbătoarea Crăciunului l-a îndemnat să adune într-o colecție toate lucrurile legate de acest eveniment. Cu o suprafață de 1800 de metri pătrați, muzeul adăpostește obiecte și ornamente de Crăciun din întrega lume. Jim Morrison a spus, într-un interviu pentru postul de radio Vocea Americii, că toate acestea există pentru că i-a placut foarte mult vremea când era un băiețel și că a construit muzeul, care poate fi privit prin ochii unui copil, știind că toate aceste lucruri speciale – colinde, brad de Crăciun, decorațiuni – vor deveni doar amintiri pentru generațiile viitoare.

2b82eaa36dc35a67fef2c6f5fcc14ad4

De la magazinul muzeului, turiștii pot cumpăra diverse obiecte, dar și ornamente și jucării.

„Eu chiar vreau ca vizitatori să-și amintească adevăratul sens al Crăciunului, Nașterea lui Iisus Hristos”, a spus Morrison.

Muzeul dispune de o vastă colecție de scene ale Nașterii Domnului, unele de dimensiuni mari, altele suficient de mici pentru a le putea ține în mână, care provin din multe locuri, inclusiv Italia, China, Estonia și Rusia, precum și din mai multe țări din Africa.

1950s_night_before_christmas_postcard_front_-jpg-600x0_q85_upscale

Crăciun fericit!

Ada Ionescu