Parlamentul începe marţi procedurile pentru instalarea cabinetului condus de premierul desemnat Sorin Grindeanu

Parlamentul începe mâine procedurile în vederea instalării cabinetului condus de premierul desemnat Sorin Grindeanu. Pe 4 ianuarie ar urma să aibă loc votul de învestitură a noului guvern. Membrii cabinetului ar putea depune jurământul în aceeaşi zi, după ce preşedintele Klaus Iohannis s-a declarat în principiu de acord cu acest calendar.
Reporter: Iulia Gherman – Senatul și Camera Deputaților au fost convocate în această săptămână, în sesiune extraordinară, pentru învestirea noului executiv. Primele proceduri vor începe mâine, când lista cu miniștri din Cabinetul Grindeanu și programul de guvernare vor fi analizate de fiecare grup parlamentar în parte. Programul a fost anunțat de președintele PSD, Liviu Dragnea.
Liviu Dragnea: Marți, 3 ianuarie, la 10:30 Birouri Permanente la fiecare Cameră – Deputați și Senat. De asemenea, la ora 12:00 plen în fiecare Cameră, pentru adoptatea ordinii de zi. Ora 14:00 – fiecare partid în forul de conducere, Comitetul Executiv la noi și  Biroul Politic la ALDE, vor aproba lista cabinetului. Între 16:00 și 16:30 depunerea de către premierul desemnat a structurii guvernului, a listei membrilor cabinetului și a programului de guvernare, așa cum este procedura. Pentru ziua de miercuri, 4 ianuarie, audieri și vot de învestitură. Propunem ca miercuri, 4 ianuarie, la ora 19:00, să aibă loc ceremonia de depunere a jurământului pentru membrii guvernului.
Reporter: Sorin Grindeanu a spus că este foarte posibil ca bugetul pentru acest an să fie aprobat până la sfârșitul lunii ianuarie.
Realizator: Cu puțin timp în urmă liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat la un post de televiziune că lista miniștrilor din noul executiv a fost finalizată. El a precizat că aliații de la ALDE vor primi patru portofolii și că în Cabinetul Sorin Grindeanu opt posturi ministeriale vor fi deținute de femei./eradu/atataru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 2 ianuarie