Un cetățean al Republicii Moldova a fost rănit în atentatul terorist din Turcia

Un cetățean al Republicii Moldova a fost rănit în atentatul terorist din Turcia, petrecut în noaptea de 31 decembrie. Anunțul a fost făcut de premierul Pavel Filip pe o rețea de socializare.
„Am fost informat de omologul meu din Turcia că printre cei care au avut de suferit în urma atentatului terorist de la Istanbul, în noaptea de 31 decembrie, este și un cetățean al Republicii Moldova. Am solicitat Ministerului de Externe și Ministerului Sănătății să colaboreze cu instituțiile de resort din Turcia în vederea acordării ajutorului necesar și a asigurării unui tratament adecvat concetățeanului nostru rănit în atacul terorist, dar și a sprijinului necesar familiei acestuia”, a scris premierul în mesajul său.
De asemenea, acesta a adăugat că Republica Moldova condamnă cu fermitate actul sângeros și transmite condoleanțe familiilor și autorităților turce.
În noaptea de 31 decembrie, într-un club din Istanbul au fost ucise 39 de persoane, inclusiv cetățeni străini, în urma unui atac. Poliția a anunțat despre arestul a opt persoane pe marginea acestui caz./abuzoian

TIMPUL (R. Moldova) – 2 ianuarie