Parlamentul începe procedurile în vederea acordării votului de învestitură pentru viitorul guvern

Parlamentul începe astăzi procedurile în vederea acordării votului de învestitură pentru viitorul guvern. Tot astăzi ar urma să aflăm ce propuneri de miniştri se află pe lista pe care premierul desemnat Sorin Grindeanu o va depune în legislativ. Aceştia ar putea să depună jurământul chiar mâine, potrivit programului anunţat de liderul PSD, Liviu Dragnea.
Liviu Dragnea: „Marţi, 3 ianuarie, la ora 10:30, Birouri Permanente la fiecare Cameră, Deputaţi şi Senat, de asemenea la ora 12:00 plen în fiecare Cameră pentru adoptarea ordinii de zi. Ora 14:00, fiecare partid în forul de conducere – Comitet Executiv la noi şi Biroul Politic la ALDE – vor aproba lista Cabinetului. Între 16:00 şi 16:30 depunerea de către premierul desemnat structurii guvernului a listei Cabinetului şi a programului de guvernare, aşa cum este procedura. Pentru ziua de miercuri, 4 ianuarie, audieri şi vot de investitură. Propunem ca miercuri 4 ianuarie la ora 19:00 să aibă loc ceremonia de depunere a jurământului pentru membrii guvernului”.
Liviu Dragnea a precizat aseară la un post de televiziune că noul Executiv va avea mai mult de 20 de ministere, 8 dintre ele vor fi conduse de femei. El a mai spus că ALDE ar urma să deţină 4 portofolii./dursache/menescu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (3 ianuarie)