Guvernul condus de Sorin Grindeanu şi-a intrat în atribuţii

Guvernul condus de Sorin Grindeanu şi-a intrat deja în atribuţii şi a avut, aseară, prima sa şedinţă la Palatul Victoria.

Premierul Grindeanu le-a cerut membrilor cabinetului ca până vineri, la următoarea şedinţă, să facă pe lângă transferul de autoritate, şi câte un inventar cu problemele pe care le întâlnesc.
Reporter: Petruţa Obrejan – În prima sa şedinţă, cabinetul condus de noul premier Sorin Grindeanu a adoptat două proiecte de acte normative, care permit atât organizarea noului executiv, cât şi abilitarea acestuia de a emite ordonanţe. Chiar la începutul şedinţei, premierul Sorin Grindeanu i-a felicitat pe miniştri pentru audierile din comisiii şi le-a atras atenţia asupra responsabilităţii pe care o au.
Sorin Grindeanu: O responsabilitate dată de votul românilor din 11 decembrie, de votul de astăzi din parlament, şi care ne obligă la a pune în aplicare programul de guvernare 2017-2020.
Reporter: Pe de altă parte, premierul a cerut miniştrilor să-şi preia portofoliile pentru care au primit votul în parlament.
Sorin Grindeanu: Totodată, vă rog să faceţi un inventar al problemelor urgente pe fiecare minister, astfel încât vineri, când vom avea următoarea şedinţă de guvern, să le prezentaţi.
Reporter: Sorin Grindeanu a venit la guvern însoţit de preşedinţii PSD şi ALDE, Liviu Dragnea şi Călin Popescu-Tăriceanu, şi au fost întâmpinaţi de fostul premier Dacian Cioloş. Aceştia au discutat la Palatul Victoria, după care au plecat, lăsându-l pe noul premier să-şi conducă prima sa şedinţă. Vorbim de un guvern cu 24 de miniştri, dintre care doi miniştri deţin şi funcţia de vicepremier. Este vorba de Sevil Shhaideh, care este ministrul pentru dezvoltare regională, administraţie publică şi fonduri europene, şi Daniel Constantin, care deţine şi Ministerul Mediului. În noua formulă guvernamentală se regăsesc şi doi miniştri delegaţi, iar opt funcţii de miniştri sunt deţinute de femei./denisse/sdm2

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI