Consiliul Naţional Tripartit pentru Dialog Social a avizat hotărârea de guvern pentru majorarea salariului minim la 1450 de lei

Consiliul Naţional Tripartit pentru Dialog Social, reunit, în această dimineaţă, la Ministerul Muncii, a avizat hotărârea de guvern pentru majorarea salariului minim la 1450 de lei. Liderul Cartel Alfa, Bogdan Hossu, a subliniat că în textul legii ar urma să se specifice că această valoare nu cuprinde sporuri sau alte adaosuri de care beneficiază salariaţii în funcţie de firma la care lucrează. Discuţiile continuă, peste o oră, la Ministerul Finanţelor.

Bogdan Hossu: E o comisie de dialog social la ora 12:00 care este nu numai pentru pensii dar şi pentru creşterea salariilor în sectorul administraţiei publice locale, mai puţin pentru primari, adică pentru persoanele alese şi consilieri, şi pentru lucrătorii din sectorul de cultură, respectiv cu 20, respectiv 50%. Se discută ordonanţa la ora 12:00, la nivelul Ministerului Public şi va intra în plenul guvenrului pentru aprobare astăzi după amiază la ora 15:00.
Realizator: A consemnat reporterul RRA, Alis Georgescu./rpatulea/fcostea

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 6 ianuarie