Brownie cu pere

Este tot o prăjitură cu cacao și pere, dar este diferită de puddingul cu pere și struguri de asta-toamnă, chiar foarte diferită. Mult mai crocantă și mai ciocolatoasă și cu alt tip de compoziție. Folosim următoarele:

250 grame făină, 250 grame unt, 250 grame zahăr, jumătate de plic de praf de copt, 3 ouă,

4 linguri de cacao, 125 grame de ciocolată neagră, o fiolă de esență de rom, 4 pere

Făina se cerne împreună cu praful de copt. Untul se bate spumă împreună cu zahărul. Se adaugă gălbenușurile în amestecul de unt și zahăr, apoi se omogenizează cu ingredientele uscate (făina și praful de copt) Albușurile se bat cu mixerul până se obține o spumă tare și se omogenizează în aluat. Apoi se pun cele patru linguri de cacao și esența de rom, iar la final, ciocolata neagră topită în prealabil la bain marie.

Perele se curăță de coajă și de sâmburi, codiță, cotor etc etc și se taie în patru.

Se toarnă aluatul cel ciocolatos într-o tavă tapetată cu hârtie de copt sau unsă cu unt și presărată cu făină (sau pesmet, că e și mai bun). Deasupra se așează perele.

Se lasă la cuptor la foc mic spre mediu între 45 și 50 de minute. După 45 de minute, iese mai moale și mai cremoasă, după 50 de minute aproximativ iese crocantă (am preferat varianta crocantă, este absolut grozavă)

 Poftă bună!img_20170103_160059

 Daniela Sîrbu