Preşedintele rus, Vladimir Putin, i-a felicitat pe toţi creştinii ortodocşi de rit vechi, cu ocazia Crăciunului

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, i-a felicitat pe toţi creştinii ortodocşi de rit vechi şi pe toţi cetăţenii Rusiei cu prilejul Sărbătorii Naşterii Domnului. Textul mesajului de felictare adresat de şeful statului rus a fost postat pe site-ul Administraţiei Prezidenţiale Ruse.

„Sărbătoarea Crăciunului, Naşterea Domnului Isus Hristos, ne înseninează şi ne luminează şi ne umple vieţile cu o deosebită bucurie, face să renască în noi cele mai bune sentimente, ne readuce către izvoarele spiritualităţii şi la tradiţii. Este perioada faptelor bune şi a gândurilior curate, a preocupării sincere faţă de cei apropiaţi şi faţă de cei care au nevoie de susţinere şi atenţie. Această sărbătoare poartă de secole lumina credinţei, a speranţei şi iubirii. Ea ne adună în jurul valorilor moral-spirituale tradiţionale, care au un rol deosebit în istoria Rusiei şi sunt un sprijin pentru societatea noastră. De Crăciun ne aplecăm cu sinceritate către cei care au nevoie de ajutorul şi grija noastră” – se spune în mesajul adresat creştinilor ortodocşi şi tuturor cetăţenilor Rusiei, cu prilejul Crăciunului, de preşedintele Vladimir Putin.

De asemenea, preşedintele le-a urat creştinilor ortodocşi multă sănătate, succes şi prosperitate. În timpul liturghiei de Crăciun de la Mănăstirea Sfântul Iurii din Velikii Novgorod, preşedintele rus, Vladimir Putin, le-a promis pescarilor din regiune că anul 2017 va fi un an mult mai bun, comparativ cu 2016./vdraguta/sdm2

www.gazeta.ru – 7 ianuarie