România participă la Târgul de Tursim „Vakantiebeurs” din Olanda

România participă şi anul acesta la Târgul de Tursim „Vakantiebeurs” din Olanda, unul din cele mai mari din Europa. La târgul organizat la Utrech, România va avea atât un stand naţional, cât şi unul organizat de o companie olandeză de turism ce promovează exclusiv destinaţii din ţara noastră.

Reporter: Claudia Marcu – Târgul de turism de la Utrech, „Vakantiebeurs”, împlineşte 100 de ani de existenţă. Olanda este o ţară importantă pentru turismul internaţional. Foarte mulţi olandezi îşi petrec vacanţele în afara ţării, iar durata medie a unui sejur este de nouă zile. Ultimele statistici arată că turiştii olandezi au cheltuit în străinătate aproape 13 miliarde de euro în 2016. Olandezii pleacă în vacanţă de cel puţin două ori pe an şi cheltuiesc peste 3.300 de euro de persoană. Destinaţiile preferate sunt pentru olandezii: Germania, Franţa, Spania, Belgia şi Austria, în această ordine. De exemplu, pentru Franţa, Olanda este a patra ţară emiţătoare de turişti. China este în creştere în preferinţele turiştilor olandezi, astfel că în acest an China ocupă un loc important în spaţiul târgului.

După o absenţă de câţiva ani, România a revenit în 2015, la „Vakantiebeurs” şi va fi prezentă şi în acest an cu un stand organizat de Biroul de Turism de la Paris. Însă, ţara noastră este promovată şi de firme olandeze, cum este Romtour, pentru care România este destinaţie unică. Anul acesta standul olandezilor va fi decorat cu o poartă tradiţională din Maramureş. Ziua României va fi pe 13 ianuarie. „Vakantiebeurs” este un adevărat fenomen social, numărul vizitatorilor trece de 120 de mii în doar cinci zile, iar fiecare vizitator petrece în spaţiul târgului în medie patru ore./rpatulea/pvelisar

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 8 ianuarie