Premierul Serbiei a mulțumit Indiei pentru poziția principială referitoare la problema integrității teritoriale a Serbiei

Marţi, în orașul indian Gandhinagar, în convorbirea pe care a avut-o cu prim-ministrul indian Narendra Modi, premierul Serbiei, Aleksandar Vučić, a mulțumit pentru poziția principială pe care India o are în ceea ce privește integritatea teritorială și suveranitatea Serbiei şi și-a exprimat sprijinul său în lupta împotriva terorismului cu care se confruntă India. Vučić a cerut prim-ministrului Indiei să viziteze Serbia și a subliniat faptul că acesta ar fi un nou impuls dat consolidării cooperării între cele două țări cu privire la toate nivelurile, a anunţat Guvernul Serbiei.
Cei doi premieri au discutat despre relațiile bilaterale, consolidarea cooperării economice și a schimburile comerciale, precum şi despre îmbunătățirea cooperării în domeniul industriei alimentare, agriculturii, industria farmaceutică, industria de apărare, turism și tehnologia informației.
Un mare potențial pentru cooperarea dintre cele două țări se află în exportul de ulei comestibil, soia și ulei de semințe din Serbia în India„, a afirmat Modi și a sugerat ca Serbia să fie partenerul Indiei în cadrul programului pentru dezvoltarea industriei alimentare și prelucrarea produselor alimentare pentru 2017 și 2018.
De asemenea, Vučić s-a întâlnit cu şeful statului Gujarat, Vijay Rupani Jem, care găzduieşte „Summit-ul Economic Gujarat”, în capitala acestui stat indian, Gandhinagar. Premierul Serbiei a subliniat importanța cooperării economice dintre Serbia și statul Gujarat, în special în domeniul agriculturii, industriei alimentare și a sectorului tehnologiei informației./ciliu/atataru

www.beta.rs – 10 ianuarie