Senatul a fost convocat în sesiune extraordinară până la sfârşitul acestei luni

După Camera Deputaţilor şi Senatul a fost convocat în sesiune extraordinară până la sfârşitul acestei luni. De la acesată oră, Camera Superioară urmează să se reunească în plen pentru a aproba ordinea de zi. Opoziţia a criticat convocarea acestei sesiuni extraordinare care îi permite guvernului să poată emite rodonanţe în lipsa unei legi de abilitare în acest sens. Alina Stănuţă transmite:
Reporter: Vicepreşedintele Senatului, Nicolae Bădălău, spunea că Senatul este convocat în sesiune extraordinară până la finalul lunii ianuarie, perioadă în care senatorii vor activa mai mult în comisii şi vor dezbate ordonanţe ale guvernului, iar pe 25 ianuarie este posibil să fie transmis către parlament proiectul de buget pentru anul 2017.
Nicolae Bădălău: Noul parlament, aşa cum se spune, este un parlament responsabil, un parlament care încearcă să rezolve problemele de adminsitrare şi de guvernare venite în ajutorul guvernului, tocmai pentru că suntem oameni responsabili şi cu siguranţă colegi mei astăzi vor întruni cvorumul la Senat.
Reporter: În replică, liberalii critică sesiunea extraordinară şi declară că este o premieră în parlament. Mario Oprea, liderul de grup al PNL şi argumentele sale.
Mario Oprea: Este pentru prima dată când într-o sesiune extraordinară sunt programate activităţi în circumscripţiile electorale şi luicrări în comisiile permanente, ca şi cum ele nu ar fi existat. Chestiunea asta este pentru a crea posibilitatea guvernului să emită acele ordonanţe fără legea de abilitare, ceea ce este un simplu vicleşug şi care în niciun caz nu onorează activitatea nici a guvernului, nici a majorităţii parlamentare./aionescu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 10 ianuarie