Comunicat de presa

Constanța, 11 ianuarie 2017 – Pe fondul condițiilor meteo nefavorabile ( cod portocaliu de viscol, ploaie înghețată și zăpadă), au fost afectate reţelele electrice din raza de activitate a societăţii E-Distribuţie Dobrogea. Pe parcursul nopții au fost afectate 33  de localități pe raza județului Constanța, dar echipele companiei și ale contractorilor au lucrat intens și au restabilit alimentarea în majoritatea zonelor.

În data de 11 ianuarie, la ora 14:00, situaţia se prezenta astfel:

  • în judeţul Constanţa au rămas nealimentate 3 linii electrice aeriene de medie tensiune total, o linie de medie tensiune parțial şi 21 posturi de transformare, fiind afectate 3 localităţi (Viroaga , General Scărișoreanu, Casicea). Într-o serie de comune ( ex. Movilița, Tuzla) se înregistrează deranjamente individuale sau colective.

În municipiul Constanța se înregistrează deranjamente individuale și colective datorate condițiilor meteo pentru remedierea cărora se intervine.

  • în judeţele Tulcea, Călăraşi și Ialomița au fost realimentate toate localitățile dar se mai se înregistrează deranjamente individuale și colective datorate condițiilor meteo pentru remedierea cărora se intervine.

Sunt mobilzate în teren un număr de 74 echipe de intervenții, care în pofida condiţiilor meteo severe, cu temperaturi extrem de scăzute resimțite în câmp până la -20 grade Cesius, cu rafale de vânt de peste 80 km/h şi a condiţiilor de circulaţie rutieră dificile sau drumuri închise, și a lipsei vizibilitaţii în teren (câmp) sub 10 metri, zăpadă troienită și viscolită, vor lucra neîntrerupt, pentru restabilirea în cel mai scurt timp a alimentării cu energie electrică a consumatorilor. Către unele rețele avariate este nevoie deplasarea în câmp, prin troiene de zăpadă, cu tot echipametul de intervenție purtat de electriceni în spate și mâini, chiar și cu scară necesară pentru a urca pe stâlpi până la rețea.

Printre cauzele care au dus la producerea incidentelor, pe fondul condiţiilor meteo deosebite, se numără izolatori sparţi şi conductori rupți, chiciură depusă pe elemente de reţea, galopaj al conductoarelor ca urmare a vântului extrem de puternic (conductoarele se apropie din cauza vântului şi se produce arc electric, ceea ce conduce la întreruperea furnizării de electricitate).

Colaborăm cu autorităţile locale, cu care păstrăm un contact permanent, şi care sprijină intervenţia echipelor E-Distribuție pentru a avea acces la zonele afectate.