Filmul Ilegitim, în regia lui Adrian Sitaru, intră în cinematografele poloneze.

Premiera: 12 ianuarie, la Varșovia

În data de 12 ianuarie 2017 va avea loc, la Varșovia, premiera cinematografică poloneză a filmului Ilegitim, peliculă cu care Adrian Sitaru a câștigat Premiul C.I.C.A.E – „Confédération Internationale des Cinémas d’Art et d’Essai” (Confederația Internațională a Cinematografelor de Artă) la ediția din 2016 a Festivalului de Film de la Berlin. Filmul Ilegitim este cel de-al patrulea lungmetraj al lui Adrian Sitaru și reprezintă o întoarcere a regizorului la începuturile sale în cinematografia independentă.

Institutul Cultural Român de la Varșovia este  partener la evenimentul de lansare, organizat la Cinematograful Muranów din Varșovia de firma Madness Distribution, deținătoarea drepturilor de difuzare a filmului pe teritoriul Poloniei. Filmul va începe să ruleze în rețeaua cinematografelor de artă poloneze începând cu data de 13 ianuarie.
Filmul Ilegitim spune povestea a doi frați (Alina Grigore și Robi Urs) și iubirea lor ilegitimă. Un tată medic (Adrian Titieni) și mai multe denunțuri. O familie în care limita dintre moral și legal nu a existat niciodată. Nici măcar în cazul unui avort. Din distribuție fac parte Adrian Titieni, Bogdan Albulescu și Alina Grigore, dar și actori neprofesioniști din cadrul școlii de actorie InLight: Robi Urs, Cristina Olteanu, Miruna Dumitrescu, Liviu Vizitiu, Mihaela Perianu.

Celebra publicație franceză „Le Figaro” a scris despre film: „Sitaru, susținut de o distribuție remarcabilă, nu alunecă în capcanele unui film tezist, nu își judecă niciunul dintre personaje și semnează un film provocator, care poate fi interpretat în mai multe chei”. „Cel mai probabil, filmul Ilegitim va genera multiple dezbateri”, a mai scris „Le Figaro”.

Filmul este coprodus de casa de filme poloneză Film Produkcja, care, de altfel, a anunțat că va coproduce și următorul film al regizorului român.