Nominalizările pentru Premiile BAFTA

„La La Land” ‘dansează’ în continuare, dar „Arrival’ şi „Nocturnal Animals” vin tare din urmă. Lăsând plângerile la o parte, 11 nominalizări reprezintă un alt rezultat strălucitor pentru încântăorul musical al lui Damien Chazelle, „La La Lad”, care pare să reediteze succesul din urmă cu cinci ani al unui film cmparabil, „Artistul” de Michel Hazanavicius. Un critic de la „The Telegraph” scria despre rolul jucat de Nicole Kidman în piesa lui David Hare, „The Blue Room” („Camera albastră”) că este o pură Viagra teatrală”. Eu aş spune despre Ryan Gosling şi despre Emma Stone, protegoniştii din „La La Land” că sunt un pur Prozac cinematgrafic: o doză de fericire, chiar şi atunci când filmul este trist, şi e trist deseori.
„Arrival: („Sosirea”) a obţinut nouă nominalizări, ceea ce demonstrează că filmul despre Amy Adams, profesoara care încearcă să îi înţeleagă pe cei de pe alte planete, i-a impresionat mai mult pe votanţii de la BAFTA decăt pe cei ai Asociaţiei Jurnaliştilor Străini de la Hollywod (cei care decernează Globurile de Aur, n. red.). „Nocturnal Animals” („Animale de noapte”) a obţinut şi el nouă nominalizări. „Manchester By the Sea” („La Manchester, pe mare”) s-a descurcat şi el bine, cu şase nominalizări, urmat fiind de „Lion” („Leu”), cu cinci nominalizări.
Printre actriţele nominalizate, se numără Amy Adams pentru „Arrival” („Sosire”), Emily Blunt  pentru „The Girl on the Train” („Fata din tren”), Natalie Portman – „Jackie”, Emma Stone pentru rolul din  „La La Land” şi Meryl Streep – „Florence Foster Jenkins”.
Actorii nominalizaţi sunt: Casey Affleck  pentru „Manchester by the Sea” („La Manchester, pe mare”), Andrew Garfield – „Hacksaw Ridge”, Ryan Gosling – „La La Land”, Jake Gyllenhaal  pentru rolul din „Nocturnal Animals” şi Viggo Mortensen – „Captain Fantastic”. /adanga/vdraguta

https://www.theguardian.com/uk/culture