Primarul general al Bucureştiului, Gabriela Firea, a anunţat că mijloacele de transport în comun au fost suplimentate

În Capitală, intervin 700 de utilaje pentru a limita efectele ninsorii abundente, dar fac faţă cu greu, iar circulaţia este dificilă chiar şi pe marile bulevarde. Pe străzile dintre blocuri nu se poate nici intra nici ieşi. Stratul de zăpadă nou depus este de mai mult de 30 de centimetri şi vine peste cea îngheţată de gerul din ultimele zile. Aşa că este aproape imposibil să scoatem maşina din parcare. De altfel primarul general, Gabriela Firea, a făcut apel în această dimineaţă la bucureşteni să-şi lase autoturismele acasă. Ea anunţase încă de aseară că mijloacele de transport în comun vor fi suplimentate:

Gabriela Firea: Am luat toate măsurile pentru a avea cât mai multe autobuze, troleibuze şi tramvaie în trafic, pentru a putea prelua călătorii care posibil să înţeleagă faptul că este mai bine să lase maşina personală acasă. În special se dagajează şcolile, spitalele, instituţiile statului, dar şi alte spaţii din capitală care trebuie să fie eliberare de zăpadă şi de gheaţă pentru că toate lucrurile să funcţioneze nornal.

La această oră la metrou este foarte aglomerat, iar pe linia tramvaiului 1 sunt probleme în zona Lizeanu pe şoseaua Ştefan cel Mare – nu este tensiune în reţeau de alimentare. Nu circulă nici tramvaiele 32, 23 si autobuzul 117 pe bulevardul George Coşbuc, unde din cauza statului greu de zăpadă s-a prăbuşit un zid al unei clădiri. Trafic este deviat în zonă ./pvelisar

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 11 ianuarie