Întreg teritoriul ţării rămâne sub cod galben de ger şi în această dimineaţă, până la ora 10:00

Întreg teritoriul ţării rămâne sub cod galben de ger şi în această dimineaţă, până la ora 10:00. Pentru regiunile sud-estice, sudice şi centrale, Administraţia Naţională de Meteorologie a emis şi o atenţionare fără cod, de polei şi intensificări ale vântului. La această oră, traficul rutier este închis pe Autostrada Soarelui. Cu ultimele informaţii, comisarul Paul Ulieru, de la Centrul Infotrafic al Poliţiei Române.
Paul Ulieru: Din cauza zăpezii şi a viscolului, traficul rutier rămâne oprit pe Autostrada A2 Bucureşti – Constanţa, pe Autostrada A4 Ovidiu – Agigea, dar şi pe DN 3 pe tronsonul Cobadin – Ostrov, în judeţul Constanţa. Aşadar, în momentul de faţă, de la Bucureşti la Constanţa se poate ajunge pe DN 2 Bucureşti – Urziceni şi, apoi, pe DN 2A Urizceni -Slobozia – Hârşova – Constanţa. Având în vedere mesajele de atenţionare şi informare emise de Administraţia Naţională de Meteorologie, îi sfătuim pe conducătorii auto să nu pornească la drum dacă nu au autovehiculele pregătite pentru circulaţia în condiţii de iarnă. Conform informaţiilor primite de la secţiile regionale de poliţie transporturi, navigaţia pe Dunăre a fost suspendată pe o perioadă nedeterminată între kilometrii fluviali 175 Brăilia şi 1075 Baziaş, în judeţul Caraş-Severin.
Realizator: Pe calea ferată, 99 de trenuri sunt anulate, astăzi – după cum ne transmite reporterul Radio România Actualităţi, Alex Lancuzov. În Gara de Nord din Bucureşti, la acestă oră doar trei trenuri de lung parcurs au acumulat întârzieri mai mari, în jur de o oră./eendrefy/denisse

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (12 ianuarie)