Premierul Sorin Grindeanu doreşte ca până la finalul acestei luni legea bugetului de stat să fie trimisă la Parlament

Premierul Sorin Grindeanu doreşte ca până la finalul acestei luni legea bugetului de stat să fie trimisă la Parlament. El a anunţat acest lucru în şedinţa de ieri a executivului. S-a mai discutat între altele despre sistemul energetic naţional, stocurile pentru iarnă, dar şi despre creşterea accesului populaţiei la medicamente.
Până pe 25 ianuarie, noua construcţie bugetară va ajunge în discuţia Parlamentului, a dat ieri asigurări premierul Sorin Grindeanu. El i-a cerut ministrului de finanţe, Viorel Ştefan, să iniţieze cât mai repede discuţiile cu celelalte ministere.
Sorin Grindeanu: „Vă rog să începeţi să aveţi discuţii cu fiecare minister, să îi programaţi, pe legea bugetului, astfel încât tot ceea ce înseamnă şi programele fiecărui minister şi programul nostru de guvernare să fie prinse în legea bugetului”.
Condiţiile de iarnă severe au generat mari emoţii şi ministrului energiei, Toma Petcu. El spunea ieri că stocurile de cărbune de la centralele termoelectrice sunt insuficiente şi critica lipsa unei preocupări în acest sens a guvernului anterior.
Toma Petcu: „Am dispus Corpului de Control verificarea modului de pregătire a perioadei de iarnă în cele două complexe şi în Ministerul Energiei. În acelaşi timp, în perioada imediat următoare vom mai elabora proceduri foarte clare care să ne spună cum trebuie să procedăm plecând de la această experienţă nefericită pe care am avut-o în această perioadă şi de la consumurile istorice pe care le-am avut atât la energia electrică, cât şi la gaze.
Reporter: Potrivit unei decizii a guvernului, persoanele care suferă de afecţiuni grave, precum cele onocologice, cardiovasculare, boli rare etc vor avea acces mai rapid şi mai uşor la medicamente gratuite şi compensate în baza prescripţiei medicului specialist, fără a mai fi nevoie de aprobarea comisiilor de experţi de la nivelul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate sau caselor de asigurări de sănătate de la nivel local”./cpodea/schelaru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (10 ianuarie)