Purtătorul de cuvânt al Administraţiei Prezidenţiale a anunţat programul preşedintelui Klaus Iohannis în luna ianuarie

Preşedintele Klaus Iohannis l-a chemat la Palatul Cotroceni pentru o discuţie pe generalul Florian Coldea, din Serviciul Român de Informaţii. Anunţul a fost făcut astăzi de purtătoarea de cuvânt a Administraţiei Prezidenţiale, care nu a făcut alte precizări pe această temă. Declaraţia vine în contextul în care SRI anunţa ieri într-un comunicat că generalul-locotenent Florian Coldea, prim-adjunct al directorului SRI, a fost pus la dispoziţia şefului Serviciului, Eduard Hellvig. Decizia este o consecinţă a informaţiilor apărute în spaţiul public referitoare la Florian Coldea şi care au fost supuse unor verificări preliminare, mai arăta comunicatul SRI.

Purtătorul de cuvânt al preşedintelui României, Mădălina Dobrovolschi, a afirmat că generalul SRI Florian Coldea a discutat ieri la Palatul Cotroceni cu şeful statului, dar a precizat că nu are informaţii în legătură cu conţinutul discuţiei. De asemenea, a subliniat că existenţa acestei întâlniri este singurul lucru pe care Administraţia Prezidenţială îl poate comunica public.
Mădălina Dobrovolschi: „Pot să confirm faptul că preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, l-a chemat la Palatul Cotroceni pe domnul Florian Coldea. A existat o astfel de discuţie. Nu am informaţii în legătură cu conţinutul acestei discuţii şi, dacă îmi permiteţi, acestea sunt singurele comentarii pe care le voi face în legătură cu acest subiect”.

Referitor la agenda preşedintelui Klaus Iohannis pentru următoarea perioadă, purtătorul de cuvânt a spus că şeful statului se va întâlni săptămâna viitoare cu şefii misiunilor diplomatice acreditaţi la Bucureşti, prilej cu care va prezenta direcţiile de politică externă ale României. Totodată va participa la un eveniment dedicat împlinirii a 158 de ani de la Unirea Principatelor Române. În 24 şi 25 ianuarie va merge la Strasbourg pentru a susţine un discurs în cadrul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei şi pentru a participa la ceremonia de marcare a Zilei internaţionale de comemorare a victimelor Holocaustului./schelaru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (13 ianuarie)