Protest al angajaţilor de la Circul Globus

 Peste 140 de angajaţi, colaboratori şi foşti artişti ai Circului Globus au protestat astăzi în incinta instituţiei, nemulţumiţi că primarul general al capitalei l-a demis pe directorul Victor Coman. Angajaţii şi-au exprimat susţinerea faţă de manager, catalogând drept incorectă decizia edilului. Ei sunt îngrijoraţi pentru modul în care va evolua situaţia, mai ales că peste o lună ar trebui să înceapă Festivalul Internaţional de Circ, eveniment pentru care ei s-au pregătit în ultimii doi ani, având până acum susţinerea Primăriei. Reporterul nostru, Adriana Turea, a fost acolo şi a stat de vorbă cu oamenii:
-: Eu sunt clown în spectacolele circului şi îmi pare rău pentru situaţia în care s-a ajuns. Consider că a fost foarte pripită. Un om care a realizat foarte multe pentru această instituţie, care este alături de toţi oamenii, a realizat lucruri care nu s-au realizat în ani de zile. Dânsul a făcut inclusiv spectacole, reconstrucţia clădirii.
-: Ne-am strâns pentru că suntem îngrijoraţi pentru situaţia Circului. Este meseria noastră, este casa noastră. Noi avem un festival internaţional de circ, care ne bate la uşă peste o lună. Avem contracte semnate cu artiştii şi nu ştim ce se întâmplă mai departe. Pe plan internaţional, suntem sunaţi şi întrebaţi: mai ţineţi festivalul sau nu? Este o imagine care ne-a fost deteriorată.
Reporter: În acest moment, animalele care au supravieţuit incendiului au fost mutate o parte la Grădina Zoologică din Bucureşti şi o altă parte la Menajeria Circului Globus. Locul în care a avut loc incendiul a fost izolat şi se continuă ancheta. Şef serviciu organizare spectacole, marketing şi publicitate, Cornelia Popescu, spune care este situaţia spectacolelor.
Cornelia Popescu: Reprezentaţia de astăzi, sâmbătă şi reprezentaţiile de mâine, 15 ianuarie 2017, au fost anulate. Decizia am luat-o ca urmare a faptului că sunt în continuare condiţii meteorologice nefavorabile. Mulţi dintre artiştii străini care sunt implicaţi în spectacolul nostru, „Arena magică”, sunt încă blocaţi în aeroporturi în străinătate, pentru că au fost anulate cursele aeriene.
Reporter: Cornelia Popescu a mai adăugat că de luni ar fi trebuit să sosească primii participanţi la Festivalul Internaţional de Circ, pentru repetiţii./dsirbu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (14 ianuarie)