Comandament de iarnă la Primăria Generală a Bucureştiului

Realizator: Autorităţile fac eforturi să degajeze drumurile afectate de ninsoarea precedentă. În capitală, şosele principale au fost curăţate, dar multe zone sunt încă ocupate de adevăraţi munţi de zăpadă. La Comandamentul de iarnă din această dimineaţă, primarul general, Gabriela Firea, le-a cerut firmelor de salubritate să elibereze banda întâi de pe marile bulevarde pentru ca traficul să se desfăşoare în condiţii cât mai bune:

Gabriela Firea: Fac apel la operatorii de salubritate să cureţe în totalitate banda întâi. Am făcut aseară târziu verificare prin dispeceratul nostru, şi azi-dimineaţă la prima oră, mai sunt porţiuni de banda întâi în sectoare care nu sunt eliberate. S-a făcut curăţenie pe o parte, s-a lăsat pe celălalt sens. Haideţi să profităm de ziua de astăzi, în care nu avem încă precipitaţii, să putem să curăţăm banda întâi. Suntem la negru cu asfaltul în toată capitala, nu se pune problema să nu putem să facem acum faţă noului val de zăpadă. Deci, din acest punct de vedere, putem să acţionăm.

Realizator: Gabriela Firea i-a criticat pe şoferii care şi-au lăsat maşinile în dreptul staţiilor RATB sau al unor căi de acces şi a anunţat că începând de astăzi autovehiculele care vor mai fi găsite în astfel de situaţii vor fi ridicate şi duse în locuri adecvate. Primarul general al capitalei a precizat că Administraţia Străzilor va trece de urgenţă la repararea gropilor formate în asfalt din cauza zăpezii. Ea mai spus că mâine dimineaţă şi miercuri, elevii vor putea veni la şcoală la ora obişnuită, dar dacă întârzie din cauza traficului nu li se vor pune absenţe la primele ore de curs, transmite reporterul RRA Atena Teognoste./pvelisar

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 16 ianuarie