Varză de Bruxelles cu bacon şi nuci

Reţetele foarte elaborate sunt un pic intimidante. Dacă citesc o reţetă, vreau să spun ceva de genul: “Auleu, cât e de uşor, deşi mi-e lene, aş putea să fac asta”. Aşa că am găsit inspiraţia pe Pinterest:

600 grame de varză de Bruxelles (desigur, am cumpărat varză congelată şi am dezgheţat-o rapid fierbând-o vreo 5-6 minute)

250 grame bacon (din acela gata tăiat bucăţele, ca să mă scutească de muncă suplimentară)

50 grame nuci măcinate, dar nu foarte fin (la asta m-a ajutat robotul)

Sare şi o variantă de piper care a apărut prin supermarketuri… piper cu lămâie, o nebunie!

Atât.

Baconul se prăjeşte bine în ulei, se adaugă varza de Bruxelles şi nucile, iar la sfârşit, sarea şi minunatul piper cu lămâie. Nici nu am observat că am gătit!! Iar rezultatul e mai bun decât mă aşteptăm, deci va intra în topul mâncărurilor preferate preparate în momente de lene supremă.

Poftă bună!

Daniela Sîrbu