Posibil Congres al PNL în iunie, după alegeri interne în partid

Liderii PNL din toată ţara s-au reunit astăzi, la Bucureşti, pentru discuţii cu conducerea interimară. În cadrul Congresului, care ar putea avea loc în luna iunie, liberalii îşi vor alege noua conducere.

Preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a anunţat că va propune Biroului Permanent Naţional al formaţiunii ca alegerile interne din partid să se desfăşoare de jos în sus.
Raluca Turcan: „Am ajuns la concluzia că PNL poate şi trebuie să intre în alegerile interne într-un mod cât mai integrator, într-un mod cât mai transparent şi corect faţă de toţi membrii de partid. Aşadar, vom propune Biroului Permanent Naţional o variantă în care alegerile să se desfăşoare de jos în sus, de la nivelul fiecărei secţii de votare, urmând cu preşedinţii organizaţiilor judeţene şi apoi cu cei care vor candida pentru conducerea naţională a Partidului Naţional Liberal”.
Congresul PNL ar urma să aibă loc posibil în luna iunie. Până atunci, o comisie de organizare va asigura cadrul corect pentru desfăşurarea alegerilor interne, a menţionat Raluca Turcan./atataru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (29 ianuarie)