Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană (AHK România) îngrijorată de modificările aduse Codului Penal

Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană (AHK România) se teme că modificările aduse Codului Penal, adoptate ieri, vor avea impact negativ asupra relațiilor economice bilaterale româno-germane.

Modificările aduse ieri Codului Penal și Codului de Procedură Penală prin Ordonanță de Urgență pune, în opinia companiilor germane din România, sub semnul întrebării voința noului Guvern de a continua fără compromisuri lupta împotriva corupției. O limitare a principiilor statului de drept și pericolul reapariției corupției vor avea evidente efecte negative asupra dezvoltării economice a țării. Aceste acțiuni transmit un puternic semnal de nesiguranță în rândul investitorilor germani și pot influența negativ strânsele relații economice dintre România și Germania.

România este în pericol de a-și pierde imaginea pozitivă, recâștigată cu greu în ultimul an. Acest lucru este cu atât mai regretabil, cu cât România își slăbește astfel poziția sa ca amplasament investițional stabil și de încredere, mai cu seamă în contextul politic delicat la nivel global.

Despre Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană

Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană (AHK România) este reprezentanța oficială a economiei germane și totodată cea mai mare Cameră de comerț bilaterală din România. Înființată în 2002, AHK România numără în prezent peste 570 de firme-membre și oferă companiilor o platformă importantă pentru networking, schimb de informații și experiențe.

Prin serviciile pe care le oferă și prin evenimentele pe care le organizează, susține activ companiile germane la intrarea lor pe piața românească și este totodată partener al firmelor românești interesate de piața germană. AHK România se implică activ în implementarea sistemului dual de învățământ după model german și a înființat platforma GreenTech econet romania, cât și o Curte Permanentă de Arbitraj. Mai multe informații găsiți în pagina de internet: www.ahkrumaenien.ro.

Contact pentru presă:    Carmen Kleininger

Press & Public Relations

Camera de Comert si Industrie Romano-Germana

Tel.: +40 21 207 91 50, Fax: +40 21 223 15 38

E-Mail: kleininger.carmen@ahkrumaenien.ro

Web: www.ahkrumaenien.ro