Cel puţin 130.000 de oameni protestează în Piaţa Victoriei din capitală

Cel puţin 130.000 de oameni s-au strâns în această seară, în Piaţa Victoriei din capitală, potrivit estimărilor forţelor de ordine. Nemulţumiţi că aseară, în şedinţa de guvern, s-au adoptat o ordonanţă de urgenţă pentru modificarea Codurilor Penal şi de Procedură Penală şi proiectul de lege privind graţierea. Florentina Varga se află acum printre manifestanţi. Bună seara, Florentina! Ce spun oamenii?:

Reporter: Bună seara. La această oră, Piaţa Victoriei este blocată, din punct de vedere rutier. Toate străzile adiacente sunt, la această oră, aglomerate. Lumea, bineînţeles că este nemulţumită. Nu se circulă nici dinspre Piaţa Romană spre Victoriei. Sunt multe persoane care vin aici de diferite vârste. Am zărit mame cu copii /…/ La această oră, strigă „Hoţii, hoţii!”. sunt persoane care aduc apă, deşi temperatura în Bucureşti este foarte scăzută. În jurul Guvernului este un gard uman, format din forţele de ordine, şi văd, în acest moment, mai mulţi jandarmi care aduc graduri de protecţie de jur împrejurul Guvernului.

Realizator: Protestele s-au reluat şi în ţară. Sunt acum zeci de mii de oameni în stradă la Timişoara, Braşov  şi Iaşi şi câteva mii la Bistriţa-Năsăud, Oradea, Târgu-Mureş, Sibiu, Zalău, Reşiţa, Craiova şi Constanţa./lbadiu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 1 februarie