Întâlnirea copreședintelui ALDE Daniel Constantin cu președintele Alianței Liberalilor și Democraților Europeni Hans van Baalen la Bruxelles

Copreședintele ALDE Daniel Constantin a avut ieri, la Bruxelles, o întrevedere cu președintele ALDE, Hans van Baalen. Întâlnirea celor doi lideri politici vine în contextul vizitei oficiale pe care Daniel Constantin a desfășurat-o la Bruxelles în perioada 30-31 ianuarie.

În cadrul discuțiilor avute cu Hans van Baalen, Daniel Constantin a subliniat rezultatul obținut de ALDE la alegerile parlamentare din 2016 care a permis formațiunii pe care o reprezintă să formeze o coaliție solidă de guvernare în România. În același timp, Daniel Constantin a reluat angajamentul că în România, ALDE va promova la nivel guvernamental aceleași principii europene pentru care familia ALDE militează la nivel european.

„Pentru partidul pe care îl reprezint, apartenența la familia europeană ALDE este o chestiune de consecvență și loialitate față de oamenii care cred cu adevărat în valorile politice de dreapta. Rezultatul obținut la alegerile parlamentare, care ne-a permis formarea unei alianțe de guvernare ne responsabilizează și ne obligă să ne luptăm pentru transformarea în realitate a unui program de guvernare ambițios, cu beneficii directe pentru fiecare cetățean român. Pentru aceste principii ne vom implica la nivel parlamentar și guvernamental”, a declarant Daniel Constantin.

În cadrul aceleiași întrevederi, Daniel Constantin i-a adresat o invitație oficială președintelui ALDE de a fi prezent la congresul partidului care va avea loc în următoarele luni, la București. La rândul său, președintele Hans van Baalen a subliniat provocările politicii la nivel European, cărora politicienii trebuie să le facă față.

În cadrul vizitei oficiale pe care Daniel Constantin pe care a desfășurat-o la Bruxelles, liderul ALDE s-a mai întâlnit și cu Miguel Arias Cañete și Karmenu Vella, comisari europeni pentru Acțiuni Climatice și Energie, respectiv Mediu, Afaceri Maritime și Pescuit.