„Tyson de România” s-a antrenat cu Ciprian Sora!

Singurul pugilist român la Jocurile Olimpice de la Rio, Mihai Nistor ar putea lejer carieră și în kick-boxing. O spune chiar fostul campion mondial Ciprian Sora. Cei doi s-au antrenat împreună la clubul luptătorului K1.

Campion mondial la categoria supergrea, Nistor nu are cu cine să se bată în țară. După Olimpiadă, nimeni nu a mai avut curaj să intre în ring cu el din cauza loviturilor sale de „ciocan”. Ciprian Sora i-a întins o mână de ajutor și „Tyson de România” a avut pe mână câțiva sportivi de la clubul fostului luptător de K1. Pugilistul i-a încins bine pe curajosii elevi ai lui Sora.

„Mihai nu a mai făcut la mănuși de la Rio și avea nevoie să își descarce energia. Am apelat la amicul Cirpian Sora pentru că Mihai e foarte puternic și nu găsim astfel sparring în țară. Nu cred însă că îl corupe pentru kickboxing. Iubește prea mult boxul, s-a antrenat și în ziua de Crăciun. Ne vom bate pentru titlul european și mondial în 2017”, a precizat maestrul Valentin Vrânceanu.

Fostul campion mondial de kickboxing a intrat și el apoi in ring. I-a testat lui Mihai Nistor abilitățile în kickboxing și a rămas impresionat de potențialul acestuia. „Mă bucur că l-am putut ajuta în pregătire, a fost util pe plan psihic și pentru sportivii mei să intre în ring cu un campion mondial. Mihai are o structură osoasă foarte bună, cu șolduri mari și s-ar putea adapta repede în kickboxing. Am făcut câteva reprize de palmare și rar mi-a fost să simt pe cineva cu lovituri așa ucigătoare”, a dezvăluit Ciprian Sora.

Dublu medaliat cu bronz la Europene în 2011 și 2015, Nistor se antrenează acum pentru Europenele din vară din Rusia (17-22 iunie), unde vrea să aducă României titlul european.  După ce a fost furat ca în codru de arbitri la Rio, „Tyson de România” promite răzbunare la Tokyo în 2020. „Îmi era dor de box adevărat. Sunt moldovean, sunt așadar mort după bătaie (râde) Băieții lui Ciprian au fost foarte ok, se vede că sunt sportivi de valoare. După necazul de la Rio cu arbitrajul, am lăsat totul în urmă și mâ gândesc zilnic la Tokyo 2020, asta mă motivează să trag tare la antrenamente. Mă bucur că am avut ocazia să mă antrenez puțin și cu un campion mondial la kickboxing, este o experiență utilă”, a concluzionat Mihai Nistor.