Un român, vicecampion european la WinterTriathlon

Ciucanul Robert Tămîrjan a obținut zilele trecute medalia de argint la Campionatul European de triatlon de iarnă de la Otepää (Estonia) la categoria PT4  – paratriatlon (persoane cu dizabilități).

Robert_Tamirjan_1Component al Tușnad Cycling Team, singura echipă continentală din România, tânărul de 19 ani  a terminat cursa (3 km alergare, 7 km ciclism și 4 km schi fond) în 52 minute și 30 secunde. El a fost devansat de Rafael Torres (Spania/21 ani – 51 minute), dar l-a depășit pe experimentatul sportiv britanic White Russell (32 ani – 56 minute și 50 secunde).

Campion european în 2016 la Târgu Mureș la cross duathlon (2 probe alergare + mountainbike), Robert Tămîrjan s-a clasat anul trecut pe locul 6 la mondialele de Duathlon.

Robert_Tamirjan_3„Am început în decembrie pregătirea specifică pentru competiția din Estonia după un program personalizat făcut de francezul Florent Horeau de la Tușnad Cycling. Mă bucură această medalie, sincer abordez orice cursă cu gândul doar la podium. Triatlonul de iarnă este încă o disciplină la început de drum în România, dar cu astfel de rezultate pe plan internațional putem atrage mai mulți tineri către acest sport minunat. Următorul meu obiectiv este o medalie la un Campionat Mondial”, a precizat Robert Tămîrjan, transferat la Tușnad Cycling Team de Eduard Novak, unicul campion paralimpic din istoria României.

Departamentul Media Tusnad Cycling Team