FIC: mediul de afaceri are nevoie de încredere, transparență și predictibilitate

Consiliul Investitorilor Străini – FIC își alătură vocea comunității de afaceri din România și își exprimă îngrijorarea cu privire la modul în care Guvernul României a adoptat recent o serie de modificări la Codul Penal. FIC a susținut mereu predictibilitatea și transparența procesului legislativ și a apreciat rezultatele luptei anticorupție. FIC consideră că lupta împotriva corupției și reformele structurale trebuie să rămână o prioritate constantă a fiecărui Guvern al României, dincolo de ciclurile electorale. Aplicarea principiilor statului de drept și ale economiei de piață, precum și respectarea legilor sunt ingrediente esențiale pentru un mediu favorabil dezvoltării economice pe termen lung, care să aducă prosperitate populației. În acest context, FIC apreciază că modul prin care au fost luate aceste decizii ar putea transmite un mesaj negativ potențialilor investitori, cât și organismelor financiare internaționale, iar România va pierde oportunitatea de a atrage mai multe investiții noi. Încrederea investitorilor în calitatea mediului de afaceri din România, ar putea fi pusă sub semnul întrebării iar reconstruirea acestei încrederi ar presupune un efort suplimentar și de asemenea un interval de timp foarte mare.
Consiliul Investitorilor Străini – FIC numără în prezent 130 de companii membre, ale căror investiții cumulate reprezintă în jur de 40 miliarde euro, adică aproape două treimi din totalul investițiilor străine directe realizate în România din 1990 până în prezent.
Obiectivul principal al FIC a fost și rămâne promovarea creșterii economice sustenabile, care să aibă la bază un climat din ce în ce mai bun pentru investiții în România. În cei 19 ani de la înființarea organizației, companiile membre au susținut întotdeauna idea că drumul către dezvoltare economică nu poate fi parcurs decât prin dialog între comunitatea de afaceri și autorități.
Consiliul Investitorilor Străini Tel/Fax: 021 222 1931
Ion Câmpineanu, 11 Email: office@fic.ro
Sector 1, 010031, București, România www.fic.ro
2
VA URMA.RO este o platformă ambițioasă, lansată și susținută de Consiliul Investitorilor Străini (FIC). Această platformă propune ca România să fie a zecea economie a UE în două decenii. Este un obiectiv care poate fi atins dacă infrastructura, demografia și eficiența vor deveni domenii de interes național pentru măsurile ce vor fi luate în următorii ani.
www.fic.ro
www.vaurma.ro