Premierul Sorin Grindeanu a explicat rapiditatea cu care executivul a aprobat actele normative

Guvernul nu renunţă la Ordonanţa de Urgenţă adoptată marţi noaptea, privind modificarea codurilor penale şi nici la legea privind graţierea. Premierul Sorin Grindeanu a explicat rapiditatea cu care executivul a aprobat aceste acte normative, prin necesitatea de a pune cât mai curând în aplicare hotărâri în acest sens ale Curţii Constituţionale:

Sorin Grindeanu: Eu i-am cerut ministrului justiţiei – aducându-se în discuţie toate aceste ordonanţe, legi – să vină cu o poziţie clară în faţa guvernului, rapidă, pentru că lumea ieşea în stradă pentru ceva ce noi n-am făcut. Cum este posibil să se stea atâţea ani în Parlament, fără a se adopta modificările la Codul Penal? De aici este urgenţa – oameni care mor cu drepatea în braţe. Atâta timp cât o decizie a Curţii Constituţionale spune despre anumite articole, că nu sunt în regulă. Deciziile Curţii Constituţionale sunt obligatorii pentru toată lumea.

Premierul Sorin Grindeanu consideră că nici el şi nici ministrul justiţiei, Florin Iordache, nu au încălcat cu nimic legea şi au respectat toate procedurile în ceea ce priveşte modul în care au fost adoptate proiectele din domeniul justiţiei./eendrefy/sdm2/lbadiu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 2 februarie