A patra zi de proteste în Capitală

Aproximativ 150.000 de persoane au protestat şi ieri în Piaţa Victoriei din Capitală. Pentru a patra zi consecutiv, oamenii şi-au exprimat nemulţumirea faţă de adoptarea ordonanţei de urgenţă care vizează modificări ale Codurilor Penale. La protest, care a fost unul lipsit de incidente, au participat tineri sau bătrâni, dotaţi cu steaguri, pancarte, vuvuzele şi tobe – a constatat reporterul RRA Cătălin Purcaru, care a stat de vorbă cu câţiva dintre participanţi:
-: Am venit să protestăm  contra celor două ordonante, dar am venit și în semn de protest față de instigare. Ei  au venit cu galeriile, eu am venit cu copiii. Continuăm, rezistăm până ce acestă clasă politică va înțelege că noi ne-am trezit că nu mai acceptăm minciunile, hoția, cu care ne-au umilit 27 de ani.
Reporter: De ce ai venit aici?
-: Să potestez alături de tata.
Reporter: Ce crezi tu despre oamenii ce s-au strâns aici?
-: Sunt niște oameni civilizați în ciuda a tot ceea ce s-a scris și vor dreptate o țară corectă, fără minciuni, unde se poate trăi decent și frumos.

Proteste au fost şi în principalele municipii reşedinţă de judeţ din ţară. Un miting paşnic a avut loc la Cluj-Napoca, unde peste 30.000 de persoane au stat în stradă până la miezul nopţii. Printre protestatari s-au aflat şi oameni cu drapele regale, steaguri ale Uniunii Europene şi portrete ale lui Avram Iancu.
Reporter: Claudiu Pădurean – Protestatarii s-au strâns în Piața Unirii din centrul  Clujului, apoi au pornit în marș cale de mai mulți kilometri. Oamenii spun  că spun indignați de dezincriminarea unor infracțiuni.
-: În primul, citind ordonanța de urgență dată de către Guvern, nu pot să fiu de acord în a legaliza abuzul în serviciu și a stabili o sumă  prin care să poți  să fraudezi și  din funcția din care ești să ai voie să furi.
-: Nu protestez împotriva unui partid, protestez împotriva hoției și tentativei de fraudă.
Reporter: Protestatarii au cerut și demisia guvernului, dizolvarea Parlamentului,  alegeri anticipate și o nouă Constituție. La protest au participat și  persoane în cârje și altele cu deficiențe de vedere. Foarte mulți protestatari și-au adus copiii la miting./eradu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 4 februarie