Péter Szijjártó – Sancţiuniile aplicate Rusiei au eşauat atât din punct de vedere politic, cât şi economic

În ceea ce priveşte situaţia din Ucraina, plină de provocări, Uniunea Europeană a reacţionat nepotrivit. Sancţiuniile aplicate Rusiei au eşauat din punct de vedere politic şi economic, deoarece nu au avut efectul dorit, a declarat luni ziariştilor maghiari ministrul ungar de externe, în pauza întâlnirii de la Bruxelles a miniştrilor de externe ai ţărilor membre ale UE.

Péter Szijjártó a mai subliniat: Politica de sancţiuni nu este bună, s-a dovedit a fi un răspuns ineficient, a produs pagube serioase Europei şi nu s-au putut respecta obiectivele propuse, cum este Acordul de la Minsk. Oficialul ungar a mai menţionat: Nu este corect că Uniunea Europeană nu a eliminat obligativitatea vizelor pentru cetăţenii Ucrainei, cu toate că autorităţile de la Kiev au îndeplinit toate criteriile.

UE mai trebuie să progreseze şi în privinţa semnării acordului de liber schimb cu Ucraina. Un ajutor real ar fi dacă Europa ar acorda Ucrainei posibilitatea liberei circulaţii a serciviilor, mărfurilor şi persoanelor, a accentuat Péter Szijjártó./rganciu/fcostea

MTI – 6 februarie