Rezultatul votului privind moţiunea de cenzură depusă de PNL şi USR

Dăm legătura la Palatul Parlamentului unde este anunţat rezultatul votului asupra moţiunii de cenzură iniţiată de opoziţie la adresa Guvernului Grindeanu.
Secretarul Camerei Deputaţilor, Ioana Bran, prezintă rezultatul votului.
Ioana Bran: „În temeiul art. 44, alineat 4, din Regulamentul activităţilor comune ale Camerei Deputaţilor şi Senatului, procedând la verificarea şi numărarea voturilor exprimate de către deputaţi şi senatori prin vot secret cu bile asupra moţiunii de cenzură iniţiate de 123 de deputaţi şi senatori, au constatat următoarele: numărul total al deputaţilor şi senatorilor – 464; numărul deputaţilor şi senatorilor prezenţi – 432; numărul total de voturi exprimate – 202; numărul de voturi anulate – 33; numărul total de voturi valabil exprimate din care voturi pentru adoptarea moţiunii de cenzură – 161; voturi contra moţiunii de cenzură – 8. Potrivit prevederilor articolului 113, alineat 1 din Constituţia României, moţiunea de cenzură se adoptă cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor, ceea ce reprezintă în prezent minimum 233 de voturi pentru. Ca urmare a faptului că din totalul de 464 de parlamentari au fost prezenţi 432, din care 161 au votat pentru, moţiunea de cenzură se constată că nu a fost întrunită majoritatea voturilor cerute de Constituţie pentru adoptare. Vă mulţumesc”.
Aşadar moţiunea de cenzură nu a trecut de plenul parlamentului fiind înregistrate doar 161 de voturi pentru şi 8 împotrivă./apuscasu/gpodea

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (8 februarie)