Succes impresionant în Elveția, la Geneva, în cadrul turneului „Vladimir Cosma – 50 de ani de carieră muzicală”

Succes impresionant joi seara în Elveția, la Geneva, în cadrul turneului „Vladimir Cosma – 50 de ani de carieră muzicală”. Celebrul compozitor Vladimir Cosma a dirijat, pe scena Arena, Orchestra Română de Tineret, cea care, cu sprijinul Institutului Cultural Român, îl va însoți și în următoarele zile la Lyon, Rouen și Lille.

În cuvântul său introductiv, maestrul Vladimir Cosma a pus acest concert sub semnul diversității – o diversitate a genurilor muzicale abordate și a instrumentelor muzicale aduse pe scenă, precum și sub cel al descoperirii: „descoperirea unei orchestre extraordinare, așa cum este Orchestra Română de Tineret / Orchestre National de Roumanie”.

Vladimir_Cosma_ORT_foto_Virgil OprinaCompozitorul a ținut să salute prezența în sala Arena din Geneva a E.S.dl. Vlad Vasiliu, ambasadorul României în Elveția, și a președintelui Institutului Cultural Român, dl Radu Boroianu, căruia i-a mulțumit pentru sprijinul acordat de ICR acestui turneu.

Timp de trei ore, joi, 9 februarie 2017, un public entuziast de peste 2000 de persoane a ovationat creațiile muzicale ale lui Vladimir Cosma din pelicule celebre ale cinematografiei franceze. Îndelungi aplauze au răsplătit Orchestra Română de Tineret și o pleiadă de alți muzicieni care au cucerit publicul, printre care și soprana Irina Baianț, trompetistul Emil Bîzgă, țambalistul Marius Preda, violonistul Rafael Butaru și alții, alături de Corul Universității din Geneva.

Turneul continuă astăzi, 10 februarie 2017, cu spectacolul de la sala Amfiteatru din Lyon.

Detalii despre turneu:  Vladimir Cosma – 50 de ani de succes artistic

Contact: Direcția Comunicare și IT, 031 7100 625, biroul.presa@icr.ro