Este necesară o analiză a codurilor penale, spune Ana Birchall

Ministrul interimar al justiţiei, Ana Birchall, a declarat, astăzi, că o analiză a codurilor penale este necesară şi că în sprijinul acestui demers va discuta, începînd de luni, cu reprezentanţii tuturor instituţiilor din sistem şi cu cei ai societăţii civile. Ea dat asigurări că modificările vor fi făcute doar în limita deciziilor date de Curtea Constituţională:

Ana Birchall: Eu îmi doresc foarte mult să ne aşezăm cu calm, cu echilibru, cu transparenţă, cu profesionalism, folosindu-ne fiecare expertiza pe care noi o avem, astfel încât să facem o analiză a codurilor, pentru că nu mi se pare normal ca să putem să decidem noi ce decizie a Curţii Constituţionale este obligatorie şi ce decizie nu este obligatorie. Eu îmi exprim regretul că anul trecut, când s-au transpus în legislaţia naţională anumite decizii ale Curţii Constituţionale, n-au fost armonizate toate prevederile deciziilor Curţii Constituţionale.

Realizator: Ministrul interimar al justiţiei, Ana Birchall, a mai spus, că îşi doreşte să găsească soluţii pentru bunul mers al Justiţiei şi că nu va împiedica lupta împotriva corupţiei./eendrefy/sdm2

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 11 februarie