Toate locurile de cazare din Stațiunea Harghita Băi sunt ocupate, pentru prima oară după 1989

Vacanţa copiilor este o gură de oxigen pentru proprietarii de pensiuni din Harghita Băi. Pentru prima oară după 1989, toate locurile de cazare din staţiune sunt ocupate, după cum transmite corespondenta noastră, Angela Bârsan.

Reporter: În județul Harghita vacanța elevilor a adus pe pârtiile de schi mii de turiști din întreaga țară. Cea mai căutată stațiune a fost Harghita Băi. De ce ați venit aici, la Harghita Băi?

-: E o vacanță de vis, e foarte frumos; pentru cel mic am venit, ca să învețe să schieze. Tot ce îți dorești. Mâncare bună, atmosferă plăcută, oameni drăguți, binevoitori.

Reporter: Prețurile cum sunt?

-: Sunt accesibile pentru toată lumea.

Reporter: E frumoasă vacanța aici?

-: Mai frumoasă decât școala, da, mult mai frumoasă.

Reporter: Ce ți-a plăcut cel mai mult?

-: Mi-a plăcut cel mai mult acum că am învățat să schiez.

Reporter: Este pentru prima dată după 1989 când în Stațiunea Harghita Băi toate locurile de cazare au fost ocupate.

Șinca Mihai, administratorul unei pensiuni: Peste 700 de oameni sunt acum în stațiune. Acum 10 ani abia dacă găseam sezonul acesta 30 de schiuri, maxim.

Reporter: /…/ Peter, proprietarul unei pensiuni.

/…/ Peter: Aici, la Harghita Băi, în ultimii cinci ani s-a dezvoltat foarte mult. /…/ pârtiile din spate s-au dat drumul, s-au pus tunuri, se vede că lumea a început să miște și din țară mai mult, nu din străinătate și asta-i foarte important.

Reporter: Pe toate cele 30 de pârtii din județul Harghita, echipele salvamont sunt în permanentă alertă alături de jandarmii montani pentru a veni în sprijinul celor care se accidentează sau au nevoie de ajutor./fdoman/sdm2

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 11 februarie