Costume tradiţionale româneşti, la deschiderea Carnavalului de la Veneţia

România este prezentă şi în acest an în programul oficial al Carnavalului de la Veneţia. Costumele tradiţionale româneşti vor fi etalate, astăzi, la parada oficială din deschiderea Carnavalului, iar tulnicăresele din Câmpeni, Alba vor urca pe scena din Piaţa San Marco, i-a precizat corespondentului nostru Elena Postelnicu, directorul Institutului Român de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneţia, Rudolf Dinu.
Rudolf Dinu: Este inima Carnavalului. Aici se întâmplă evenimentele cele mai importante din programul oficial al Carnavalului. Aici, astăzi, începând cu ora 11:00, se desfăşoară Parada istorică a grupurilor tradiţionale, culturale ale oraşului Veneţia, ale regiunii Veneto şi grupurile naţionale invitate din alte oraşe şi din alte ţări. Noi suntem una dintre puţinele participări naţionale prezente în acest program şi mai ales prezente în acest moment de referinţă al programului Carnavalului, înaintea Zborului Îngerului.
Realizator: Tot în cadrul programului oficial al Carnavalului de la Veneţia a fost vernisată, ieri, expoziţia de costume tradiţionale „Zestrea”, realizate de designerul Liliana Ţuroiu./aionescu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 19 februarie