Station F, cel mai mare campus de start-up-uri din lume, se va deschide în aprilie, la Paris

Cel mai mare campus de start-up-uri din lume, creat să găzduiască mii de membri, își va deschide porțile la Paris, în luna aprilie a acestui an, printre partenerii  fondatori ai proiectului numărându-se și Facebook.

Start-up-urile din România care vor să facă parte din acest ecosistem antreprenorial se pot înscrie în programul de susținere Founders Program până pe 31 mai 2017: https://stationf.co/application-process/.

Station F, o inițiativă a lui Xavier Niel, antreprenor și investitor, care a fost mereu implicat în susținerea start-up-urilor, va fi un ecosistem antreprenorial, situat într-un monument istoric de 34 de mii de metri pătrați, transformat pentru a răspunde nevoilor membrilor săi.

station F

Proiectul Station F este de interes și pentru antreprenorii români: „Station F este un proiect disruptiv pentru ecosistemul de start-up-uri franceze și internaționale,  prin concept, anvergură, și rețeaua de parteneri.  Noi participăm anul acesta la programul French Tech  cu unul dintre start-up-urile noastre din domeniul Smart City. Am fi încântați să luăm parte la evenimentele organizate de Station F și să beneficiem de bogăția programului și de participanți. Astăzi, în cadrul PitechPlus, avem patru start-up-uri în fază de dezvoltare și care ar putea beneficia de programele Station F. Scena start-up-urilor din România este din ce în ce mai efervescentă și deschisă către programele  de accelerare internaționale, în virtutea globalizării ideilor inovatoare și aplicării lor la scară mondială”, a declarat Bogdan Herea, fondatorul grupului PITECH+PLUS și al școlii ACADEMY+PLUS, numit de presa franceză „Xavier Niel al României”.

Xavier Niel a dorit să creeze Station F pentru a da un plus de coerență ecosistemului fragmentat al start-up-urilor. De asemenea, acest proiect inovator constituie un răspuns ambițios la fenomenul în plină expansiune al start-up-urilor, care are nevoie de infrastructură.

„Prin Station F, dorim să oferim un cadru ecosistemului start-up-urilor, care este astăzi fragmentat în Franța și în Europa. Dorim, de asemenea, să oferim antreprenorilor mijloacele de a-și atinge obiectivele”, a declarat Xaviel Niel cu privire la Station F.

„Obiectivul nostru, în ceea ce privește Station F este nu doar de a crea cel mai mare campus din lume, dar, de asemenea, de a crea un spațiu care să reunească sub același acoperiș un întreg ecosistem. Este un proiect internațional și ambițios care pune Franța și Europa la loc de cinste în domeniul start-up-urilor internaționale”, a declarat Roxanne Varza, directorul Station F.

“Noi suntem  mândri să fim unul dintre partenerii fondatori ai acestui loc unic în lume, care le permite start-up-urilor să facă schimb de idei, să învețe împreună, să conceapă instrumentele și serviciile de mâine. Acest parteneriat este o nouă etapă în ambiția noastră de a crea din ce în ce mai multe legături cu comunitatea de dezvoltatori și de a prelungi inițiativele noastre deja existente precum programul nostru FB Start”, a declarat Julien Decot, director pentru Product Partnerships Europa, Orientul Mijlociu și Africa al Facebook.

Campusul Station F va avea, printre altele: o zonă start-up, cu peste 3.000 de stații de lucruri și 10 programe de sprijin pentru dezvoltare internațională printre care Founders Program pentru start-up-urile aflate în faza de lansare; un spații dedicate evenimentelor, printre care un auditorium de 360 de locuri; săli de ședințe și birouri private; o cafenea și un restaurant deschis 24 de ore din 24, 7 zile pe săptămână.

Printre partenerii fondatori ai proiectului se numără Vente Privee –una dintre cele mai cunoscute campanii de comerț online din Franța, Daphni – companie cu capital de risc, care investește în start-up-uri digitale europene cu ambiții pe plan internațional, Techshop Ateliers Leroy Merlin – comunitate care oferă membrilor formări și acces la utilaje industriale și semiindustriale și instrumente,  Ventech – companie cu capital de risc, un actor important pe piața din Europa și China, HEC : incubator și program de sprijin multisectorial pentru start-up-uri, Kima Ventures – companie a lui Xavier Niel care se află în topul celor mai activi investitori early-stage din lume și Facebook, una dintre cele mai de succes companii din lume.