Consiliul Superior al Magistraturii a decis că nu îl va cerceta disciplinar pe procurorul general, Augustin Lazăr

Consiliul Superior al Magistraturii a decis, cu puţin timp în urmă, că nu îl va cerceta disciplinar pe procurorul general, Augustin Lazăr, pentru declaraţiile făcute în legătură cu Ordonanţa 13. De asemenea, Inspecţia Judiciară nu va verifica, aşa cum ceruse, în cursul dimineţii, judecătoarea Simona Marcu, membră a CSM, condiţiile în care DNA a decis să ancheteze modul de elaborare a controversatei ordonanţe. Procurorul general a declarat că decizia CSM de astăzi reprezintă un test binevenit pentru independenţa magistraturii.
Augustin Lazăr: „A fost un test binevenit pentru ceea ce înseamnă independenţa magistraturii şi s-a dovedit cu adevărat – CSM este garantul independenţei magistraturii. Au demonstrat colegii noştri că prin acest test noi luăm deciziile aici şi reuşim să gândim o strategie de independenţă a magistraturii care este absolut corectă”.
Dosarul privind modul în care a fost emisă Ordonanţa 13, ajuns între timp la Parchetul General, îşi va urma cursul după ce se va publica motivarea deciziei Curţii Constituţionale cu privire la conflictul juridic existent între Guvern şi DNA, a mai anunţat Augustin Lazăr./dursache/schelaru

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 28 februarie)