Președintele Statelor Unite, Donald Trump, a susținut primul său discurs în fața Congresului american

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a susţinut, ieri, primul său discurs în Congresul american. Trump a abordat teme despre care a mai vorbit şi în trecut – a promis că va „face America mare din nou” şi a insistat ca partenerii din NATO să contribuie mai mult în cadrul Alianţei. Corespondentul RRA la Washington, Doina Saiciuc, transmite:
Reporter: Prședintele Trump a intrat în sala Camerei Rreprezentanților în aplauzele republicanilor, nu însă și a ale democraților. El și-a început discursul condamnând recentele amenințări cu bombe la adresa centrelor Comunității Evreiești ca și recentele atacuri  împotriva atacurilor imigranților din /…/.
Donald Trump: Suntem o țară care este unită în condamnara urii și a răului sub orice formă.
Reporter: Președintele Trump a încercat să transmită un mesaj optimist și de unitate în legătură cu viitorul Americii.
Donald Trump: A venit momentul reconstrucției naționale. America trebuie să-și pună pe primul loc proprii cetățeni pentru că numai atunci vom face  America din nou mareță .
Reporter: Donald Trump le-a promis americanilor că va crea milioane de locuri de muncă și că națiunea va fi protejată față de imigranții ilegali și terorismul  islamic radical. Președintele american a trimis un mesaj și aliaților de peste Ocean.
Donald Trump: Aliații noștri vor înțelege ca America este gata să conducă din nou. Politica noastră cere un angajament direct, robust și semnificativ cu lumea. Va fi lider  leadership-ul american bazat pe interese de securitate vitale pe care le împărtășim cu aliații noștri de pe întreg globul. Susțin NATO, dar partenerii noștri trebuie să-și îndeplinească obligațiile financiare. Misiunea mea este, nu să reprezint lumea, misiunea este să reprezint Statele Unite ale Americii./eradu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 1 martie