Preţurile pentru asigurările auto, plafonate acum şase luni, ar putea creşte din nou în luna mai

Preţurile pentru asigurările auto, plafonate acum şase luni, ar putea creşte din nou în luna mai, pentru că societăţile de profil au înregistrat pierderi în ultima perioadă. Este avertismentul lansat, astăzi, de preşedintele Patronatului Român al Brokerilor de Asigurare-Reasigurare, Viorel Vasile, cu prilejul lansării oficiale a acestui nou patronat. El a subliniat că într-o piaţă liberă, competiţia decide evoluţia tarifelor.
Viorel Vasile: Preţurile din august faţă de decembrie au scăzut cu 30%. Până în luna mai bineînţeles că nu se va întâmpla nimic. Preţurile vor rămâne la fel. Întrebarea este ce se întâmplă după luna mai. Asiguratorii nu au niciun motiv să nu crească preţurile şi să nu se ducă acolo unde erau /…/. Atunci singurul mod în care se poate regla piaţa este cu apariţia unor noi jucători, apariţia unei competiţii în piaţă.
Realizator: Potrivit reporterului nostru, Iulian Olescu, noul patronat îşi propune să participe la definirea corectă a ocupaţiilor din domeniul asigurărilor şi să contribuie la îmbunătăţirea legislaţiei care reglementează activitatea brokerilor./fdoman/avladucu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 2 martie