Liberalii vor depune amendamente la proiectul de lege privind graţierea unor pedepse, propus de PSD

Proiectul de lege privind graţierea unor pedepse, propus de PSD, nu rezolvă problema suprapopulării penitenciarelor şi nici pe cea a condiţiilor de detenţie, afirmă reprezentanţii Partidului Naţional Liberal. Potrivit preşedintelui interimar al formaţiunii, Raluca Turcan, liberalii vor depune, în comisiile de specialitate, amendamente la document.
Raluca Turcan: „Graţierea să fie măsură de clemenţă cu adevărat. De asemenea, dacă se face să contribuie la rezolvarea suprapopulării penitenciarelor. Graţierea, de asemenea, să se aplice celor care în momentul de faţă sunt în închisori, şi nu celor care urmează să ajungă în închisori. Aşa şi funcţionează din punct de vedere juridic. Iată, aşadar, câteva completări, care este obligatoriu să existe în orice proiect de graţiere”.
Raluca Turcan a mai spus că, în cazul în care amendamentele opoziţiei nu vor fi acceptate, iar forma finală a proiectului legii graţierii va rămâne neschimbată, PNL nu va vota acest document, transmite redactorul nostru Alina Bordeiaşu./cpodea/schelaru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (6 martie)