Arta de a îmbătrâni şi sfaturile date de Monica Bellucci

 Monica Bellucci se place. Cea mai divă actriţă a cinematografiei italiene contemporane nu a făcut niciodată vreun secret din relația bună pe care o are cu ea însăşi, cu corpul ei și cu trecerea timpului. Un lucru rar în lumea spectacolului, motiv pentru care Monica merită toată admiraţia deoarece chiar dacă a depăşit pragul de 50 de ani, rămâne regina frumuseţii şi a seducţiei.
Mai mult decât atât, Bellucci insistă asupra unor aspecte care scapă multor colege şi spune că este de preferat un rid bine purtat decât prea mult botox care poate transforma o mare frumusețe într-o păpușă fără pic de personalitate.
Monica a vorbit despre ea însăși, despre femei și despre trecerea timpului la Film Festival de la Comedie de la Monte Carlo, unde i-a fost decernat premiul pentru întreaga carieră .
„Nu mă deranjează deloc să mă vad pe ecran cu mai multe riduri, iar apoi a început să se schimbe modul în care sunt privite actriţele”, a explicat Belluci. ”Astăzi, noi femeile suntem mai puternice și ne respectăm mai mult, motiv pentru care bărbaţii ne privesc într-o altă manieră. Continuă dorinţa de a ne filma și acum suntem reprezentate în cinematografie la toate vârstele, avem cariere lungi, în timp ce înainte se terminau la 40 de ani. Gândiți-vă, de exemplu la Isabelle Huppert, care a fost nominalizată la Oscar cu un film în care emană o senzualitate extrem de puternică „.
Modele estetice alternative și reale unite cu un farmec matur pot permite unei femei de 50 de ani să nu invidieze cu nimic o colegă mai tânără.
„Cu vârsta – a adăugat Bellucci – defectele fizice se văd mai mult, bărbaţii se simt mai puţin timoraţi și numărul pretendenţilor crește. Bărbaților le este mai puțin frică de tine, sunt mai relaxaţi, probabil din cauza acelui defect pe care nu-l aveam înainte, în timp ce acum îl am. Perfecțiunea sperie „.
O filozofie de viaţă care ar putea fi un exemplu pentru multe femei care îşi petrec viaţa în căutarea timpului trecut care nu se mai întoarce.
”Am progresat mult – spune Monica referindu-se la problemele legate de drepturile femeilor.- Astăzi există un alt mod de a fi feministe. Înainte credeam că pentru a ne obține drepturile era necesar să renunțăm la semnele exterioare ale feminităţii. Însă acum, femeile au înţeles că feminitatea este o forţă, nu o slăbiciune, și că pentru a ne face auzite nu trebuie să ne masculinizăm şi nici să renunţăm la ritmurile noastre care sunt diferite de cele ale bărbaţilor. În trecut, femeile erau singure, acum însă, partenerii lor au învățat că este necesar să facă ceva. Desigur, dificultăţile persistă, dar cu siguranță ne mișcăm pe teritorii din care înainte eram excluse şi putem fi animale sociale”, a conchis starul italian. www.panorama.it
Articol de Barbara Massaro
Traducerea: Cătălina Păunel