Concert aniversar Gavril Prunoiu la Sala Radio – 75 de ani de viaţă şi 50 de ani de carieră artistică

Continuând seria evenimentelor ce marchează activitatea unor personalităţi ale vieţii muzical-folclorice româneşti, Orchestra de Muzică Populară Radio vă propune duminică, 12 martie 2017, ora 17.00 la Sala Radio concertul dedicat unuia dintre cei mai apreciaţi interpreţi de muzică populară, Gavril Prunoiu. O frumoasă călătorie pe plaiuri muscelene, alături de invitații săi speciali: Ileana Constantinescu, Tita Bărbulescu, Gheorghiţa Nicolae, Mariana Anghel, Cornel Borza, Dorina Oprea, Eugenia Moise Niculae, Polina Gheorghe, Rodica Anghelescu, Ruxandra Pitulice, Gheorghiţă Rizea, Grupul Doruri Muscelene, Carmen Iordache-Cernea, Ionela Stăncioi, Ancuţa Corlăţan, Oana Tomoiagă, Loredana Streche, Irina Birou, Georgiana Mănăilă, Ovidiu Homorodean, Diana Matei, Elena Popa, Letiţia Boroi, Elena Cuculici, Viorica Chiurciu, Mădălina Ciucu, Anca Branea, Zorica Savu.

S-a impus pe scena folclorică românească, pe care o slujeşte cu credinţă de peste 5 decenii, cu un repertoriu valoros, reprezentativ pentru Muscel, cu doine şi cântece de codru, balade păstoreşti, cântece de cătănie, cântece de dor şi de dragoste, la care se adaugă şi câteva romanţe. A studiat la Conservatorul de muzică “Ciprian Porumbescu ” din Bucuresti. Dragostea pentru cântecul tradiţional, l-a determinat ca, în paralel, cu prestaţiile scenice, să se dedice activităţii didactice. De notorietate este şi faptul că distinsul mesager al plaiurilor muscelene a înfiinţat grupul vocal bărbătesc din Boteni, unde a evoluat alături de fraţii săi, promovând cântecele de uliţă. De asemenea s-a evidenţiat ca solist în cadrul renumitului grup “Doruri muscelene” din localitatea Mihăieşti, Argeş, grup coordonat de prof.Liviu Iana. Apariţiile lui Gavril PRUNOIU în multe dintre ediţiile emisiunii “Tezaur folcloric”, turneele de răsunet la care a participat alături de Orchestra de Muzică Populară Radio, implicarea totală în promovarea autenticului, toate acestea l-au consacrat . Evenimentul este prezentat de Georgel Nucă.

Un concert Radio România.

Coproducător Televiziunea FAVORIT.

Parteneri media: Radio Antena Satelor, Radio Romania Actualităţi.

Biletele sunt disponibile pe www.eventim.ro, în magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, Carrefour, librăriile Cărtureşti, Humanitas, în benzinăriile OMV şi la casa de bilete a Sălii Radio.

Pentru alte informaţii legate de Orchestrele şi Corurile Radio vă rugăm să consultaţi site-ul www.orchestreradio.ro sau www.orchestreradio.com