România intenţionează să cumpere cel puţin 20 de avioane multirol de tip F-16

România intenţionează să cumpere încă cel puţin 20 de avioane multirol de tip F-16, pe lângă escadrila pe care Forţele Aeriene o au în prezent. Ministrul apărării, Gabriel Leş, a afirmat astăzi că ia în calcul posibilitatea integrării programului de înzestrare a armatei în industria naţională de apărăre.

Gabriel Leş: Dorim achiziţionarea a încă cel puţin 20 de avioane, avem în plan în acest moment, tot aşa, cu intenţia noastră de a face revitalizarea acestor aparate. Vreau să respectăm legislaţia în vigoare şi vor fi proceduri pe care le vom face prin lege în parlament, pentru că sunt proceduri care depăşesc în decursul anului peste 100 de milioane de euro şi discutăm de finanţare multianuală şi de contracte multianuale şi ceea ce îmi doresc foarte mult, mai ales că avem acest angajament politic de 2%, să integrăm cât mai mult în industria din România, că e privată, că e de stat.

Realizator: Despre programul de înzestrare a armatei se va discuta, săptămâna viitoare, în şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării – a mai spus ministrul Gabriel Leş. El a anunţat că în aproximativ o lună va fi promovat în guvernul cadrul legal pentru achiziţionarea a patru corvete multifuncţionale./rpatulea/pvelisar

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 13 martie