Fostul preşedinte al PNL Mircea Ionescu-Quintus a fost decorat cu Ordinul Steaua României în rang de ofiţer

Fostul preşedinte al PNL Mircea Ionescu-Quintus a fost decorat, astăzi, cu Ordinul Steaua României în rang de ofiţer, cu o zi înainte de a împlini 100 de ani. Distincţia i-a fost înmânată de preşedintele Klaus Iohannis. De la Palatul Cotroceni relatează Oana Bâlă.
Reporter: Seniorul liberal care a spus că şi-a făcut mereu datoria faţă de societate şi de ţară este şi scriitor şi a publicat, de-a lungul timpului, mai multe volume de epigrame.
Mircea Ionescu-Quintus: Vreo 100 ani mi s-adună, Ca prin păduri sămeţii brazi, Şi s-or găsi destui să spună ce mai înseamnă suta azi?
Reporter: Preşedintele Klaus Iohannis a spus că lui Mircea Ionescu-Quintus i se datorează revigorarea doctrinei liberale, contribuind. de asemenea, la dezvoltarea unei culturi a dialogului într-o perioadă când societatea civilă abia prindea contur.
Klaus Iohannis: Sunteţi un reper prin implicarea în resuscitarea unei culturi a democraţiei, a civismului şi a integrităţii actului politic. Aceste elemente sunt, de fapt, fundamentul ideologic pe care s-a clădit România modernă şi ar trebui să constituie pentru toţi actorii politici un vector în actul decizional./asalar

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 17 martie